Veți călca peste șerpi!

Mediul spiritual peste care umblăm și pe care trebuie să-l biruim este acesta:
Este scris: ”veți călca PESTE șerpi”, nu printre șerpi, nu cu șerpii, nu ca șerpii. Adică nu cu modul lor, cu metodele lor, nu ca ei. Veți călca, nu vă veți tîrî. În duhul lumii, în lume există printre altele un duh șerpesc, viclean, duhul îndoielii:”oare a zis Dumnezeu?”, este duhul care sâsâie continuu îndoiala, idealizează compromisul și caută cu orice preț consensul.
Pentru că lumea are în carnea fiecăruia din noi o redută, un aliat, astfel de șoapte vom auzi sâsâite chiar de propria noastră inimă, de gândurile cărnii noastre.
Consider un sunet clar al trâmbiței afirmația că a fi creștin, a fi în Cristos înseamnă a pune embargo pe lume, a lua crucea în fiecare zi și a ne lăuda cu ea, prin cruce lumea fiind răstignită față de noi și noi față de lume. Călcăm peste șerpi, nu printre șerpi.
A pune embargo pe tot ce ne-ar putea oferi lumea mai ales în apropierea de Dumnezeu. Calea lui Dumnezeu nu are nimic lumesc. Nu avem nevoie de temple, de bani, de salarii, de fonduri, de talente, de școli, de comitete. Tot de ce avem nevoie este DE HAR. E necesar să punem embargo asupra mediului în care păcatul se târește , să ne ridicăm deasupra lui, peste el, peste șerpi.
Gândurile cărnii noastre nu doresc cunoașterea lui Cristos ci mai degrabă un consens cât mai larg.
Dar gândul lui Cristos nu are în vedere nimic lumesc și ne presează spre cunoașterea Lui, nu spre vot și amăgire.
Scriu aceste lucruri pentru că multe bloguri sunt dominate în aceste zile de obsesia șerpească a alegerilor, de căutarea consensului. Am mai scris că la Adevăr se ajunge prin cunoaștere nu prin consens. Consensul dă valoare de adevăr celei mai convenabile minciuni.
E lucru de mare mirare cum oameni care par a fi cu judecată și citesc Biblia au ajuns 100 % preocupați de lumismele acceptate și neglijează 100% minunata Cale a lui Dumnezeu, pe Cristosul. Ce altceva este obsesia pentru cine va fi președintele Cultului sau comitetul? Un șerpism. O cerere pe care a făcut-o lumea acum 100 de ani pentru recunoaștere. Unde scrie în Biblie de cult, președinte, comitete, secretari, alegeri…? Nu cer răspuns, am pus poza de mai sus pentru că sugerează tocmai aceste urâciuni.
Să fim serioși cu Dumnezeu și să călcăm pe deasupra acestor fabrici de înșelăciune cu tot fastul și spoiala lor.
Harul lui Dumnezeu este simbolizat poate de o altă imagine:

Drumul spre tronul acestui Har nu este împiedicat de nimic și nici deschis de târâtoarele din prima imagine, a fost deschis de Domnul, e o Ușă care stă deschisă, portăreii care se laudă că trebuie bilet sunt farsori.
Mărit să fie Domnul! 

One Response to Veți călca peste șerpi!

  1. vesteabună spune:

    Moșule Ion învârtește-ți te rog ”roțile”(comentariile) pe alte drumuri(subiecte), nu te supăra, nici nu se potrivește comentariul cu postarea și e și mai lung decât postarea. Am urmărit pe f2f parțial istoria tatălui dvs. Pentru ”credibilitatea” ”mult mai scumpă decât aurul” e nevoie de doi-trei martori, nu cred că nu există. Încercați! Faza cu pozele AV cu Traian Dorz e vrednică de o Antologie a Naivității Omenești. Ceața, suspansul și întunericul rămân peste faptele nejudecate sau judecate prost. Dacă ținta nu e slava lui Dumnezeu, Dumnezeu nu va investi acolo, nu se va ”involva”. Am observat avalanșa bruscă de linkuri spre postări de-ale mele, deocamdată n-am avut timp să analizez blogul dvs pentru a-mi contura o opinie. Îmi puteți trimite pe mail întreaga carte a tatălui dvs.?
    vesteabunamail@yahoo.com O seară(zi) bună!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: