Cenaclul Flacăra pocăit!

Unde sunt emoțiile de atunci? Fabrica de entuziasm funcționa alimentată de sentimente ca ale foștilor legionari, parcă doar că steagul s-a schimbat și culoarea cămășii.  Era vre-o logică în acel entuziasm? Nu prea cred. Să ajungă oamenii să cânte de bunăvoie Partidul, Ceaușescu, etc. se numește performanță în manipulare. S-ar cere raționament în spatele fiecărei acțiuni umane! Sau cel puțin s-ar presupune. Fals, resorturile acțiunilor umane sunt la un nivel pe care-l depistează mult mai ușor farsorii și escrocii, scăpându-le înțelepților.
Afirma cineva: ”arată-mi cine face cântecele unui popor și nu mă intereesează cine-i face legile…”
Ce motivație rațională vedeți la filmul de mai jos? Umflarea unor sentimente patriotice lipsite de judecată.
Ce m-a uimit din amintirile pe care le am de atunci a fost tupeul de a transforma o cântare de la pocăiți, de la adunare, cum ziceam noi, în cântec ceaușist. Să fie pace-n lume…să fie pace, pace, pace pe pământ, era trendul politicii vremii.

Ce mă uimește însă astăzi este miopia de care dau dovadă cei care umplu sălile la care le zic biserici  consumând ca cei de la cenaclu Flacăra doar muzică plăcută urechilor.  Dau mai departe originalul după care s-a copiat cântecul, (cine-a auzit atunci de copy-right)? Tăria noastră fii mereu…revarsă pace, pace, pace peste noi.

NU,NU, NU, nu așa este Adunarea Mântuitorului care și-a dat viața pentru noi. Asta nu e Adunarea Lui, asta e …Cenaclul Flacăra.
Sentimente peste sentimente, fără judecată de sine, fără pocăință, fără Har, fără crucea lui Cristos, fără Cuvântul crucii. Repetare de cuvinte în ritmuri plăcute cărnii. E un fals. Viața de înviere a Domnului, noutatea vieții Lui nu este asta. Asta este îmbătare, nu hrănire. ”Faină cântarea”, incotestabil, dar adunarea Lui este altfel. Bufoni regizori de așa ceva sunt astăzi mult mai mulți decât pe vremea anilor 80. Unul chiar îmi amintește de cineva, seamănă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: