M-au lovit…dar nu mă doare (despre beția spirituală)

„…neamurile au băut din vinul mâniei desfrâului ei….”
Poți fi viu, dar nefolositor, pentru vre-o lucrare bună. Starea de beție nu e nici moarte, nici viață.
”Vei fi ca un om culcat în mijlocul mări, ca un om culcat pe vârful unui catarg. .€œM-au lovit€…dar nu mă doare!…M-au batut€…dar nu simt nimic! Când mă voi trezi? Mai vreau vin!
E groaznic, să nu simți loviturile€…să nu simți săgețile arzătoare ale celui rău, să nu numești păcatul păcat. Să păcătuiești și să nu-ți pese, să nu ai puterea să te ridici. Să te lovească și să nu te doară, să fi bătut și să nu simți nimic.
Dumnezeu hrănește în vederea creșterii. Diavolul nu hrănește, diavolul îmbată, anesteziază.  Desfrâul spiritual, religia satisfacerii (ți-a placuta€?) nu sunt hrănire, ci îmbătare.  Filosofiile, spectacolele, jertfele moarte (lucrări, ca la Cain) nu sunt hrană, ci vin înșelător. Dau o satisfacție de moment chiar mai mare decât hrana, dar te lasă beat și slab, nu sătul și întărit.
Un efect grav al beției este nesimțirea, ”...€œei și-au pierdut orice pic de simtire…”.  Îmbătarea spirituală se face prin ”mese” religioase lipsite de cuvântul credinței, lipsite de Har (”inima să fie întărită prin HAR”),  petreceri religioase în dulci legănări ale satisfacerii cu spectacole, fără judecata Duhului, fără Evanghelia Mântuirii(mântuire chiar și de aceste lucrări), fără cercetare și pocăință, ci decizii și legăminte bazate pe firea pământească. Atrag mulțimea.
Îmi spunea un frate acum câțiva ani,”mi-am deschis un butic, dar nu merge dacă nu vând băutură, din alimente nu iese nimic.” Așa e și spiritual, adunările care doar hrănesc sunt puțin atractive, pentru atractivitate trebuie să se servească vin.
”…€œtreziți-vă cum se cuvine și nu păcătuiți”

Acest cuvânt l-am primit ascultând pe un frate într-o părtășie(de 6 ore) de ieri, de la S.

-repostare de pe vechiul blog, 23 dec. 2007

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: