Te-ai rugat azi pentru președintele țării?

Dintre cele 3 tipuri de autoritati umane, cele politicereligioase sieconomice(imparati, ……… si negustorii pamantului), suntem indemnati sa ne rugam doar pentru cele politice, pentru imparati.
Si nu oricum: “sa ne rugam INAINTE DE TOATE pentru imparati”.
De ce? Autoritatile politice sunt suficiente pentru administrarea domeniului firesc, carnal. Domeniul spiritual le este inaccesibil si nu au mijloace de evaluare, multi il neaga. Nimeni nu poate fi judecat de exemplu pentru ce a gandit, nu?
Vremuri grele sunt profetite despre istoria umana viitoare, vremuri in care e posibil ca autoritatile politice sa slabeasca astfel incat sa fie nevoie sa-si transfere autoritatea celor religioase. Chiar si stabilitatea economica depinde de increderea oamenilor intr-o structura superioara, iar sub presiunea hiperglobalizarii, aceasta structura sa fie una, nu statala, nici economica, ci religioasa.
Traim inca vremuri de Har, cand avem presedinte, guvern, lege, frica de legi si o destul de eficienta neutralitate politica a statului. Sa multumim lui Dumnezeu pentru acestea.  Pana va veni  Domnul.
Este profetit ca in vremea sfarsitului chiar negustorii pamantului se vor boci la falimentul autoritatii religioase. Acel faliment va atrage probabil cu sinescaderea increderii si caderea economica. Stocuri imense de marfurinevandute(descrise la Apoc 18) vorbesc de increderea celor ce le-au acumulat (negustorii pamantului) intr-o stabilitate data probabil de fiara. Vedem sub ochii nostri marile corporatii cum se intind ca niste plase pe intregul pamant. Exista companii mai bogate ca tari, unele mai bogate ca Romania. Asa cum gasim in Apocalipsa, e posibil deja sa se ajunga ca atat sistemul politic, cat si cel economic sa se supuna  de buna voie fiarei.
Sa nu ironizam statul. Prin aceasta administrare corupta si imperfecta, lipsita de glorie, noi putem duce in carne o viata linistita si pasnica, pentru a putea trai IN DUHUL o viata plina de Glorie. Sa ne rugam pentru presedinte, asa cum e. Pentru cei inaltati in administrari. Pentru guvern si parlament, pentru primari si consilieri, pentru politie. Sa multumim lui Dumnezeu pentru ei. Ei sunt slujitorii, noi suntem fiii Tatalui. Nu voi respecta eu pe slujitorii tatlui meu? Pentru scurtimea clipei care trece, nu are rost sa fim implicati in aceste lucruri decat prin rugaciune zilnica si facand binele oricand ni se deschide ocazia. De ce sa ne rugam? Ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita cu toata evlavia si cu toata cinstea. Ar fi groaznic sa nu fie domnia legii. Sa fie doardictatura banului, sau a obscurantismului de tip medieval. Uitati-va la cine l-a ucis pe fratele Feinstein, nu fascismul in conditiile unui stat slabit si vasalizat?
Inaltarea si coborarea din administrari o face Domnul. Chiar daca noua nu ni se pare.
Rugati-va ca “imparatii”, pedepsind pe raufacatori si laudand pe cei ce fac bine, sa ramana slujitorii Domnului. Chiar daca nu sunt fii.
Nu am pasiunea profetiilor, nici a cercetarilor fara rost sau a speculatiilor, dar nu pot sa nu vad cum se formeaza sub ochii nostri conditiile pentru implinirea pana la detaliu a cuvintelor dinainte scrise.
Am scris aici doar niste ganduri pe care le-am avut aseara intr-o discutie cu cineva. Nu tin mortis ca cred asa(legat de profetii), mai mult banuiesc si am vrut sa impartasesc cu voi.

-repostare de pe vechiul blog, 5 decembrie 2007

2 Responses to Te-ai rugat azi pentru președintele țării?

  1. […] legale care ar trebui să existe, a  corupției. Eventual prin rugăciune suntem chemați să mijlocim pentru împărați, dar nu ni se garantează o societate […]

    Apreciază

  2. […] seara prin centrul orașului unde șiruri lungi de jandarmi înconjurau o galerie în marș.  Să ne rugăm pentru guverne! Al României, al Ungariei, al Greciei, ale țărilor slabe sau […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: