Toată judecata a dat-o Fiului

(Ioan 5,22-23) ”Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului. Ca toţi să cinstească pe Fiul, precum cinstesc pe Tatăl”

Am mai scris despre judecată: ”Lumina judecatii poate sa distruga ceea ce tu nu ai fost in stare sa invingi ani de zile. Crucea trebuie sa fie in viata ta o judecata care te elibereaza incontinuu de lume…” citat de  aici.
Recitind acest verset (Ioan 5:22) mi-am amintit de David. Nu a condamnat, l-a lăsat pe Solomon s-o facă. Câtă răbdare față de Șimei,…sau față de fiii Țeruiei.
M-a mirat profund că l-a iertat pe Șimei, …m-a mirat și mai tare tupeul lui Șimei de a-și cere iertare, presimțea că va fi iertat, caracterul blând al lui David era cunoscut în Israel. În David lucrase crucea lui Cristos.
Toate acestea ca lecții pentru noi.
Căci tot vechiul testament este Învățarea lui Cristos, s-a întâmplat și a fost scris pentru învățătura noastră. Ce loc deosebit ocupăm noi în Planul lui Dumnezeu, chiar și îngerii doresc să privească!
Dar înaintea morții,  David i-a dat instrucțiuni lui Solomon pentru administrarea judecății.
Tatăl nu judecă pe nimeni, judecata a dat-o Fiului.
Să înțelegem că Tatăl este proslăvit arătându-Și răbdarea, ”uită-te la răbdarea lui Dumnezeu”.
Fiul este proslăvit administrându-și judecata, în toate aspectele ei, discernerea, analiza, condamnarea. De la ”și ceilalți să judece” până la ”judecata stă să înceapă de la casa lui Dumnezeu”.
Prima dată suntem învățați să ne judecăm pe noi înșine, apoi să nu fim cu nedreptate în treburi față de fratele nostru(”în lucrurile de foarte mică însemnătate ale vieții acesteia”), să punem la încercare pe unii sau pe alții.
Judecata în adunare este parte principală a lucrării Domnului prin Duhul Său. ”Tu lași ca femeia aceea care își spune proorociță…„ este o acuză pentru lipsa de judecată a adunării. Lipsa de judecată a vreunei adunări duce la ”vărsarea din gură” a acelei adunări.
Fiul este Cel care a început judecata în casa Lui. Dacă avem ochi duhovnicești deschiși nu ne lamentăm pentru lipsa de coerență a așa-zisei religii creștine ci vedem, înțelegem și lăudăm Gloria Domnului Isus în administrarea judecății Lui peste toți cei ce-I calcă Cuvântul.
”...să arate robilor Săi faptele care au să se întâmple în curând” e scopul Apocalipsei și începe cu judecățile Fiului în Casa Lui.
Verdictele:”știu faptele tale”,”ai lucrul acesta bun” sau ” ce am împotriva ta” și altele sunt judecăți ale Fiului.
Glorie lui pentru aceste lucrări.
Mă umple de mirare și de pace gelozia Lui și mă rog s-o simt ca o logodnică preaiubită.

gânduri, frânturi din cuvântul de duminică din adunare….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s