Babilonul și muzica profesionistă

„Şi nu se va mai auzi în tine nici sunet de alăute, nici cântece din instrumente, nici cântători din fluiere, nici cântători din trâmbiţe” Apocalipsa 18:22
„În clipa când veţi auzi sunetul trâmbiţei, cavalului, chitarei, alăutei, psaltirii, cimpoiului, şi a tot felul de instrumente de muzică, să vă aruncaţi cu faţa la pământ, şi să vă închinaţi chipului de aur, pe care l-a înălţat împăratul Nebucadneţar.”    Daniel 3:5
Babilonul era plin de orchestre. Orchestrele conduceau. Închinarea la idolul unificator era însoțită și chiar condusă de orchestre. Muzica lipsită de cuvânt a orchestrelor este o ”limbă” comună.
Șadrac, Meșac și Abed Nego le-au ignorat, nu au fost vrăjiți de măiestria orchestrației sincrone.
Și în Babilonul spiritual muzica profesionistă, perfecțiunea interpretării, încântarea melodică joacă un rol mare. Arătarea venirii Domnului va spulbera acest Babilon și sunetul care va înceta al instrumentelor este trecut în Apocalipsa, ca primul semn al căderii lui.
Babilonul cel vechi din Mesopotamia are ca și corespondent spiritual actualul Babilon religios, plin de slujire profesionistă, transpirată, repetată pană la minuțiozitate. Acest Babilon nu are nimic de-a face cu Sionul. Cântările Sionului nu pot fi cântate în Babilon. ”Noi avem un altar de la care n-au drept să mănânce cei care fac slujba în cort.” Nici harfele Sionului nu au nici o legătura cu orchestrele bine dirijate ale Babilonului. Psalmii lui David erau acompaniați de harfe sau alte instrumente, dar cuvintele erau ”master” și melodia era ”slave”. În Babilon găsim muzică dirijată la unison, dar fără cuvinte. Acolo unde muzica se cântă de dragul muzicii este Babilon, nu Sion. Acolo  unde cuvintele sunt doar ca umplutură pentru delectarea urechii cu muzică este Babilon,  nu Sion. În Babilon cântările Sionului nu sunt primite. Orchestrele Babilonului cântă mult mai frumos.
De fapt este ceva comun între Sion și Babilon: robii evrei și vasele templului.  Robii sunt acolo nu din voia lor, iar cei ”mișcați” de Domnul vor pleca la prima slobozire. Pentru folosirea vaselor Domnului, judecata a venit imediat. Poate ești și tu un rob în Babilonul religios, dacă nu ai încă slobozenie să ieși, nu te închina la sunetul orchestrei și pune-ți harfa in salcie. Astăzi e vremea ieșirii din Babilonul religios, ca din Sodoma, ca din Egipt. Să înțelegem că trăim vremuri la fel de concrete ca Avraam sau ca Daniel.
Trăim într-o vreme când oamenilor le place să fie gâdilați în urechi cu amăgiri deșarte.. . În Adunarea lui Dumnezeu(Sion) nu este așa, în Adunarea lui Dumnezeu Domnul Isus este Cap și El nu-și dă cinstea altuia, nici chiar muzicii. În adunarea lui Dumnezeu(în Sion) nu există dirijori de cor, nu au fost rânduiți. Nici orchestre, nici fanfare. ”Daca unul dintre voi are o cantare”(nu doi, nu grămada)…ne vorbește despre zidire, despre bucuria unei cântări ale cărei cuvinte zidesc și se rețin ușor. Nici măcar cântare în comun nu găsim explicit arătată în Scriptură ca practică a bisericii primare. ”Totul să se facă spre zidire”..este norma Cuvântului.
Noi am ”fost cumpărați cu un preț”, ni se cere să nu ne facem robi oamenilor. Oamenii înrobesc pe alți oameni nu prin forță, ci prin seducție. Programele TV îi țin pe oameni țintuiți în fotoliu de dragul reclamei, ei vor cumpăra acele produse cărora le-au plătit tribut ascultându-le ambianța vrăjită în care s-a implementat reclama în mintea lor. Tot la fel seducția prin muzică instrumentală fără cuvintele Harului este periculoasă prin cuvintele fără har care se transmit, se repetă ca manelele și înlocuiesc hrana tare, hrană care nu are în ea seducție și vrajă, ci putere de hrănire și zidire prin har și Cuvânt.
Muzica profesionistă este un atribut al cărnii, nu al Duhului, talentul natural nu este Har divin, perfecțiunea intrepretării nu se coboară din moștenirea câștigată prin cruce. Să nu ne prostim pe noi înșine de dragul mulțimii sau al obiceiului, să înțelegem că nimic din ce nu se coboară din Harul adus prin jertfa Domnului Isus, nu este pentru Gloria Domnului, ci a omului.
Dacă și prin aceste semne înțelegem ce este Babilonul , să-l părăsim, să nu încercăm să-l vindecăm.
Ierusalimul să fie în inimile noastre.
Psalmul 137
Pe malurile rîurilor Babilonului, şedeam jos şi plîngeam, cînd ne aduceam aminte de Sion.
În sălciile din ţinutul acela ne atîrnaserăm harfele.
Căci acolo, biruitorii noştri ne cereau cîntări, şi asupritorii noştri ne cereau bucurie, zicînd: ,,Cîntaţi-ne cîteva din cîntările Sionului!„ –
Cum să cîntăm noi cîntările Domnului pe un pămînt străin?
Dacă te voi uita, Ierusalime, să-şi uite dreapta mea destoinicia ei!
Să mi se lipească limba de cerul gurii, dacă nu-mi voi aduce aminte de tine, dacă nu voi face din Ierusalim culmea bucuriei mele!
Adu-Ţi aminte, Doamne, de copiii Edomului, cari, în ziua nenorocirii Ierusalimului, ziceau: ,,Radeţi-l, radeţi-l din temelii!„
Ah! fiica Babilonului, sortită pustiirii, ferice de cine-ţi va întoarce la fel răul pe care ni l-ai făcut!
Ferice de cine va apuca pe pruncii tăi, şi-i va zdrobi de stîncă! (”și stânca era Cristos”)Să cădem peste Stâncă, să ne zdrobim de Ea duhurile noastre, Domnul ne vrea cu duhul zdrobit pentru a fi făcuți una cu El.Har!

25 Responses to Babilonul și muzica profesionistă

 1. UNU spune:

  Cu siguranta ca incultura e cea mai buna modalitate de a evita cultura.
  Si cu siguranta ca cea mai buna modalitate de a nu renunta la cultura este cultura crestina.
  Adica cultura de gheto.
  Ghetoizarea crestina este manastirizarea neoprotestanta.
  Ascetica nu gluma!

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Domnul să te binecuvinteze! Pe tine. Părerea ta, NU!
   Daca ”cultura” ta este un răsad pe care nu l-a sădit Tatăl, va fi smulsă din rădăcină și aruncată în foc, fără milă față de timpul și munca depuse să ”cultivi”.
   Te poți răzgândi (pocăi) de aceste păreri buruienoase, poți primi cu bucurie cuvântul sădit(dacă a fost sădit în tine) și vom discuta ca frați. Până atunci să ne mai rugăm!

   Apreciază

 2. elisa spune:

  Puteti sa-mi trimiteti linkul cu predica fratelui Liviu Olah din 74 in care vorbeste despre introducereav de muzici,fanfare,etc….pntru care Lucrarea nu merge,nu reusesc sa dau dec ea..as vrea sa o mai ascult…(cand plangea intrega biserica ca la o inmormantare)
  Din 74 a simtit ca muzica nu e ceea ce trebuie sa fie..muzica din adunare..
  Dar acum daca r asculta-o?
  Ar muri de durere!

  Apreciază

 3. Robert spune:

  tu stii cumva ce scrie sora Ellen White despre muzica? cauta si citeste. Domnul ISUS spune ca orice jertfa adisa la altar trebuie sa fie fara cusur. ingerii interpreteaza muzica desavarsit; noi de ce nu am face acelasi lucru? deci te rog frumos sa mai studiezi si apoi sa vii cu sfaturi dinastea despre muzica. sunt de acord ca exista genuri de muzica care nu sunt bune pentru biserica dar nu imi spune mie ca orchestra nu e buna pentru biserica. hai sa fim seriosi…
  si inca ceva un ultim gand….nu face aluzie la unele lucruri din Biblie pe care nici tu nu stii ca este asa sau nu(dirijori de cor, orchestre, fanfare). Tu nu ai de unde sa stii ce este in adunarea lui Dumnezeu.
  Domnul sa iti dea o lumina mai buna asupra intelegerii lucrurilor. Amin

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Robert dragule, sora ta Ellen White a spus multe prostii, a fost un prooroc mincinos. Am de unde sa stiu ce este in adunarea lui Dumnezeu, stiu pentru ca stau acolo. Domnul sa iti dea o lumina mai buna asupra scrierii limbii romane. Fac o exceptie pentru tine si las mesajul, de obicei numarul mare de greseli gramaticale la mine pe blog inseamna spam. RESPECTAM CUVANTUL SI CUVINTELE.

   Apreciază

 4. viata98 spune:

  „de obicei numarul mare de greseli gramaticale la mine pe blog inseamna spam”

  Dezamagitor criteriu frate Dan, tare dezamagitor.

  viata98

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Ce sa fac Beni, ~toti gresim in multe feluri~, o iau ca o semnalare critica ta. Ca sa fie mustrare consider ca trebuia dezvoltata cu argumente.
   Dar hai sa ma explic. Dumnezeu nu s-a revelat in Domnul Isus ca alceva decat ca „Cuvantul”. Dupa intrupare dar inainte de a fi rastignit Domnul Isus a vorbit. A spus: „Cuvintele care vi le spun eu sunt Duh si viata”. Daca s-ar fi exprimat pe Sine prin picturi(sper sa nu fiu anatemizat) ar fi trebuit sa pictam bine. Dar pentru ca ceea ce rostim ni se cere sa fie cuvintele lui Dumnezeu, cred ca este important ca cel care ne citeste sau asculta sa inteleaga cuvintele si apoi Cuvantul din el. Respectul pentru Cuvant nu merge insotit de dispretul fata de cuvinte. Am scris ceva aici despre subiect: https://vesteabuna.wordpress.com/2009/09/03/parca-despici-cu-ghilotina/

   Apreciază

 5. Robert spune:

  Ma bucur ca esti asa constiincios legat de ortografie…dar hai sa lasam aburelile si sa nu ne legam de cine scrie mai corect. eu nu am timp ca si tine sa stau toata ziua si sa corectez sa vad daca nu am gresit cumva vreo litera la un cuvant sau o liniuta.
  Ellen White nu a mintit cu absolut nimic. Daca tu nu vrei sa intelegi ceea ce a scris ea inseamna ca nu cunosti Biblia indeajuns de bine; ceea ce nu iti da dreptul sa critici pe profetul Domnului. Tu te crezi in Adunarea Sionului? Stii cine va sta in adunarea Sionului? cei care nu vorbesc ca si tine… Gandeste-te mai bine care e dumnezeul tau….La cum vorbesti ma faci sa cred ca tu iti inventezi singur religia ta. Stii ce spune Biblia despre oameni ca tine?
  Matei 18:6
  Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară, şi să fie înecat în adâncul mării. Marc 9.42; Luc 17.1-2.
  Asta spune Biblia, frate, nu eu.

  Apocalipsa 22:18
  Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
  Apocalipsa 22:19
  Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.”
  Domnul sa te ghideze in aceasta lume care te-a coplesit si sa te aduca la adevarata lumina.

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   La adresa http://ellenwhiteexposed.com/egw4.htm ai
   date despre plagiatul doamnei mentionate de tine. Nu insista pe EW ca te trec la spam, deviezi de la subiectul postarii. Daca vrei sa faci bulbuci cu subiectul iubit, fa-ti blog, nu e interzis, scrie ce vrei, pune taguri si oamenii vor da navala sa citeasca si sa fie iluminati. Ai numai grija ca doamna respectiva e profetita in Biblie, acolo unde scrie de proorocii mincinosi care vor veni inaintea aratarii Domnului. Are o companie selecta: W. Branhan, Russel, etc. Au umplut lumea de temple si templele cu lume, dar Domnul Isus ne-a avertizat sa nu-i urmam si sa nu mergem dupa ei.

   Apreciază

 6. Robert spune:

  Ai grija ca strici Cuvantul lui Dumnezeu prin greselile tale de ortografie… Sincer ma faci sa cred ca si tu esti unul din acei prooroci despre care este scris in Biblie.

  Apreciază

 7. viata98 spune:

  Frate Dan,

  Pe Domnul Isus nu-l vad sa se tot explice pe Sine si sa se argumenteze daca este o semnalare sau mustrare, asa cum ma impingi pe mine. Tocmai in asta consta puterea Cuvantului Sau.
  Ca-i mustrare, ca-i semnalare, ce conteaza ? N-am avut in minte nici una- nici alta. Am fost doar mahnit cand am vazut acest criteriu, cu care nu sant de acord.
  Totusi, Robert a dat de inteles ca nu a pus pret pe felul in care a scris…deci automat el stie limba Romana. In cazul asta e nepasare fata de cel citeste.

  Ce ne facem insa cu cel ce nu stie bine limba Romana, il trimitem la spam ?

  In explicatie, tu spui : „Dar pentru ca ceea ce rostim ni se cere sa fie cuvintele lui Dumnezeu…”

  Una este a rosti cuvintele lui Dumnezeu (Robert n-a facut-o, intr-adevar, te-a trimis la profeti falsi…), si cu totul alta este gramatica (ca, criteriu in a avea posibilitatea de ati exprima punctul). Tu le-ai incalcit pe amandoua pt a cadea in picioare.

  In alta ordine de idei :

  „numarul mare de greseli gramaticale la mine pe blog inseamna spam”

  Fraza asta poti s-o pui alaturi de : „rostiti cuvintele lui Dumnezeu” ?

  Avea rost sa ne explicam, cand amandoi putem judeca ideea fara atata comentariu ?

  viata98

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Uite Beni de ce pun eu la spam textele masacrate gramatical. Citeste aceasta postare: http://vaisamar.wordpress.com/2010/05/01/informatorii-de-alaltaieri-nazisti-si-de-ieri-comunisti/
   De obicei acei oameni care nu au coloana vertebrala si fac munca ingrata de informator si manipulator sunt oameni cu dispret fata de cuvinte, scriu si se exprima cu multe greseli. A fost o observatie a mea si vad ca si altii vad acelasi lucru.
   Eu stiu ca tu ai in vedere situatia bietului frate de la tara care abia stie citi, dar crede din toata inima. Fata de aceasta situatie imi amintesc de un proverb rusesc: „nu arata nebunului lucru pe jumatate facut”. Fratele care a crezut va deveni atent la citire, chiar daca la inceput va citi greu, mai incolo va citi atent si usor. Cunosc zeci de cazuri. „…ia seama bine la citire” I Timotei 4:13 e valabil si astazi. Cum pot cere cuiva sa ia seama bine la citire cand eu nu iau seama bine la scriere. Atunci de ce scriu? Numai Har si sa nu te superi pe mine ca scriu asa. Am incasat lectia amara dar necesara de a spune un adevar chiar daca periclitez o relatie suparand pe cineva, dragostea se simte bine doar in camasa adevarului. Mai bine prima suparare decat a n-oua!

   Apreciază

   • viata98 spune:

    Frate Dan,

    Sant de acord. Eu nu am mers atat de adanc incat sa judec persoana din spatele greselilor gramaticale.
    Cat despre suparare, nici sa n-o pomenesti.
    Intr-adevar toti gresim in multe feluri.

    viata98

    Apreciază

 8. elisa spune:

  Fratlor,daca nu stim sa scriem,nu ne bagam la scris..ci la rugaciune,la cantare,,,nu este oblogatoriu pentru viata ta sa stii sa scrii,dar pentru a intra undeva si a scrie,este absolut necesar.mai si gresim,dar nici chiar asa…
  Domnul nu are copii care vor sa zica ceva dar nu stiu sa scrie,aceia se smeresc si tac. 🙂
  Nici modul de adresare nu mi se pare respectuos;chiar ma mir ca nu a intrat la spam ,dansul///
  Apoi noi credem in profeti,nu in profetese,,,
  O femeie care isi ia atributul de conducator asupra barbatilor,nu este pe o pozitie biblica.

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Elisa, toţi greşim în multe feluri. Şi eu, şi fiecare. Asta nu înseamna că nu ne vom mai mustra unii pe alţii. reciproc şi frăţeşte, prinde bine. Chiar şi la alergici!

   Apreciază

 9. elisa spune:

  Am vazut si pe alte bloguri,unde desi pastor fiind proprietarul,deci mai indulgent,totusi se cer conditii de la inceput:gramatica etc.
  Altfel o sa spuna oamneii ca suntem niste agramati,crezand ca la pocainta vin doar cei „mai slabi in gramatici”Domnul ne vrea intelepti.
  Repet: nu pot..tac!

  Apreciază

 10. Bun articolul ,cine are urechi de auzit o sa auda ,cine nu ……. .

  Apreciază

 11. Glasul spune:

  Da, nici nu m-am gandit ca muzica cu instrumente starneste gelozia Domnului. Mi se baga la inaintare David, om dupa inima lui Dumnezeu, dar se pierde din vedereca Domnul Isus era Domnul lui David si chiar toata placerea lui Dumnezeu. Era nu numai fiul lui David ci si radacina lui David (Apoc.5.5.b,Apoc.22.16,Gen 1.26). Domnul Isus n-a cantat din instrumente ca Iubal(Gen.4.21) si nici ucenicii(Marc.14 26,Evr.2.12) ci din toata inima (Efes.5.19), cu ajutorul coardelor vocale, pe care El Insusi le-a mesterit…si totusi a ajuns la dreapta MARIRII. Va suna din Trambita lui Dumnezeu dar pentru rapire si inviere. (Batranii din Apoc.5.8 sau biruitorii fiarei Apoc.15.2 sau cei de la Apoc.14.20) nu fac parte din MIREASA.

  Apreciază

 12. giuso spune:

  am vazut ca ati tot vorbit de gramatica si ca un copil al lui Dumnezeu trebuie sa stie sa se exprime…si sa scrie… dar va spun ca Petru si ucenicii au fost numiti de cei din vremea lor agramati si idioti…
  asa ca… sa nu ne luam de nivelul de cunostinte din punct de vedere gramatical… parca am cauta sa ne certam unul cu altul…. si…sincer cred ca Dumnezeu totdeauna ne indeamna la unitate si la a ne iubi uni pe alti!!! fiti binecuvantati!!!

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Necărturari și de rând(FA 4:13) erau, nu cred că erau agramați și idioți. Nu am spus că trebuie să știe să se exprime, exprimarea îl învață Duhul lui Dumnezeu, dar dacă un copil al lui Dumnezeu scrie ceea ce gândește, trebuie să scrie corect. Dacă nu știe să scrie relativ corect(toți greșim în multe feluri), atunci poate că nu trebuie să scrie, e destul să vorbească, Dumnezeu e slăvit oricum. Au scuze cei ce nu scriu în limba maternă, străinii, etc. dar să-i zici modestie la masacrarea gramaticii, asta NU, nu vine de la Cel ce ne cheamă. Nu e o problemă că un creștin nu știe scrie corect, dar modestie atunci este să nu scrie, e destul să vorbească. Dumnezeu îl poate învăța multe, învățarea nu este nici interzisă, nici imposibilă, nici mustrarea! Har!

   Apreciază

 13. vesteabuna spune:

  Dragă Catrinel
  Comentariul tău nu se aprobă datorită limbajului nedemn de un creștin. Dacă ai mesajul salvat și îl ”cureți” mai încearcă. De Har ai nevoie! Ellen White rămâne profet mincinos și nimeni nu poate schimba acest lucru. Eu zic să nu treci peste ce este scris în Scrierile Domnului. ”Reforma sănătății” e un concept din darwinism, ca și cum evanghelia VEȘNICĂ ar evolua ca maimuțele evoluționiștilor. Evanghelia e VEȘNICĂ pentru că are în ea o neprihănire VEȘNICĂ, o DREPTATE a lui Dumnezeu care vine prin credință și nu mai pleacă. El este drept și în același timp INDREPTĂȚEȘTE pe cel care are credința lui Isus. Credința în Ellen White e o punte cam șubredă. E bine s-o ocolești pe departe. Rămâi în ”ce este scris”.

  Apreciază

 14. […] ea este cu Domnul, din Domnul, Domnul. Ce este împotriva Domnului nu este înţelepciune…e valea Dura, spectacol dirijat şi regizat. Dragostea care se întristează de nelegiuire până la lacrimi, se […]

  Apreciază

 15. […] deschide-ne!”, cu explicații.    Nu biserici, nici temple, nici diplome, nici muzică profesionistă, nici program, nici ritualuri, nu de astea dă Domnul.  Dați afară din inimile voastre dragostea […]

  Apreciază

 16. […] a cărturarilor, a manipulatorilor religioși. Pe măsură ce creștinismul babilonic, de tip Valea Dura i-a amploare și cucerește ca Nebucadnețar ”din India până în Etiopia”, gloria casei […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: