Sa va uitati in sus!

       „Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri, sa va uitati in sus, si sa va ridicati capetele, pentru ca izbavirea voastra se apropie…” Luca 21:28

       Aceste ganduri sunt un fel de reactie la postarea de aici!
      Ce sa zic, multa pasiune pune acest frate Rasvan in cuvintele lui. Strajer nebagat in seama si fara insemnele autoritatii in felul uniformelor obisnuite, are putin succes, chiar daca striga toata ziua: „lupu’, lupu…” sau „foc, foc…”.
      Desi ii impartasesc partial clar-viziunea, nu-i impartasesc ATITUDINEA revansarda.
     Il inteleg insa!
    
Are mare dreptate in mai multe domenii, le voi enumera pe cele in care e mai mult solist:
-propagarea ecumenismului e virulenta
-ecumenismul religios va semna sfarsitul libertatii religioase in felul cum o intelegm uzual
-marea  majoritate a clerului este inerta in a se opune ecumenismului
-marea majoritate a credinciosilor nu vad si nu inteleg ce e aceea ecumenism si de ce e rau
-pocainta de colaborarea vinovata nu se doreste, e preferata vopsirea peste rugina.

Dar vreau sa spun ceva:
     -lucrurile scrise in Apocalipsa se vor intampla, se pare foarte curand, nu le putem opri sau schimba !
     -catastrofele descrise in Apocalipsa implica mai mult pe cei amagiti si captivati de forta de atractie a lumii.
     -Domnul Isus ne-a promis ca „te voi pazi si eu de ceasul incercarii…”
      -Domnul este aproape si implinirea semnelor apropierii Lui e un motiv de bucurie pentru toti ce-i ce-L iubesc!

Desigur faptul ca multi crestini nu vad aceste semne si nu le inteleg e o pricina de amara intristare pentru cei ce-i iubesc si le vad!
E o durere sa nu-ti poti convinge apropiatii ca sunt in pericol, a simtit-o Noe, a simtit-o Moise, a simtit-o Lot, Iona mai putin!

Avand aceste considerente, sunt posibile mai multe atitudini nepotrivite pentru cine-L iubeste pe Domnul:
-sa ne opunem implinirii acestor semne, pentru ca inseamna teroare sociala si opusul pacii si echilibrului, crezand ca  Dumnezeu e bun si vrea si El echilibru social, sa protestam, sa argumentam si sa speram ca le intarziem.

-sa neglijam implinirea semnelor, gen ecumenism, globalizare, supraproductie(stocurile din Apoc. 18:12-13, datorate blocajului economic datorat caderii factorului extern de incredere (femeia calarind fiara), sa nu iubim venirea Domnului.
-sa ignoram voit existenta „vreunei conspiratii”, (crezand ca daca nu ne intereseaza, nu ne va afecta) , sa ne izolam intr-un turn al ignorantei si sa ne socotim aparati ignorand ce nu ne place sa auzim.
    
       Cred insa ca atitudinea corecta este „vedeti smochinul si toti copacii”, sa cunoastem semnele pe care Domnul le-a lasat cu claritate, sa ne indemnam unii pe altii, sa veghem unii asupra altora si sa ne atentionam, sa ne curatim de ce si de cine „nu iubeste venirea Lui”, insistand asupra apropierii Zilei. Fata de cei care vand si astazi si amagesc: mila, dar nu neglijare sau mai rau cooperare, „sa-L insemnati”, cred ca aceasta face R cu a si m. Dar atitudinea pioniereasca, pompieristica, gen „vom face totul” nu se cere aici, smochinul infrunzeste oricum, semnele se arata, noi ne bucuram ca se apropie nunta. Daca intr-adevar „iubim venirea Lui, „nu iubim lumea” si „in cortul acesta gemem apasati” ne bucura apropierea iubitului. 
       Pe mine nu ma mira ca cutarica carturarerul se muta din lacul baptist in putul anglican, oricum Dumnezeu mi-a dat mentori dintre martiri nu dintre carturari, aveau, ei, martirii pe trupul lor semnele Celui pe care-L iubeam. Marea majoritate a carturarilor au pe constiintele lor un semn de fier rosu, altfel nu pot manipula. Am scris cate ceva despre manipulare aici. Ma mira insa adormirea profunda cu privire la stralucirea launtrica a adevarului despre Har, despre Adunare si despre Venirea Domnului a celor care se numesc ei pe ei „veghetori”(episkopos) si a celor ce-i urmeaza. Dar si aceasta adormire e tot un semn!

      Dumnezeu face o alegere, Domnul Isus o respecta si ne arata diferenta prin „vai de ei” sau „ferice”.
     Sa stam sub „ferice”.
d.

Un comentariu

 1. AMIN !AMIN !AMIN!La tot ce a-ti scris mai sus!E valabil peste tot .Si aici in America!
  Testul e simplu intre Ferice si Vai:SE NUMESTE LITMUS TEST:
  Romani 8;9b
  ,,Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. ”
  Si mai sant si alte deosebiri
  MALEAHI 3
  16 Atunci si cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, si cinstesc Numele Lui.
  17 Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, Imi vor fi o comoara deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu. Voi avea mila de ei, cum are mila un om de fiul sau, care-i slujeste.
  18 Si veti vedea din nou atunci deosebirea dintre cel NEPRIHANIT si cel RAU, dintre cel ce slujeste lui Dumnezeu si cel ce nu-I slujeste.”
  Si in final RASPLATA :
  ,,DANIEL 12 :3 Cei intelepti vor straluci ca stralucirea cerului, si cei ce vor invata pe multi sa umble in neprihanire vor straluci ca stelele, in veac si in veci de veci. ”

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s