Abdicare de la viziunea dreptatii

Pentru instaurarea dreptatii, in om, in familie, intre oameni este nevoie de cautarea dreptatii.
Pentru a cauta dreptatea oamenii trebuie sa iubeasca dreptatea mai dinainte.
Pentru a gasi dreptatea care o cauti, o iubesti si vrei s-o vezi functionand trebuie sa ai viziunea dreptatii, adica sa sti ce cauti.

Nu se pune problema ca inca n-ai gasit-o, chestiunea care primeaza este daca o „vezi”, o cauti, o iubesti? Sti ce cauti, ai viziunea ei, ti-a „zugravit-o” cineva?   Esti pe drum spre ea? Sau nu cumva ai renuntat si sa mai cauti, si sa mai vezi?…nu vei avea dreptatea niciodata.

I Cor 1:30: „El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, dreptate….” (trad. GBV 2001)

Hristos a fost facut de Dumnezeu pentru noi:…dreptate.
Tzi l-a zugravit cineva asa?

De ce scriu?

Traim in Sodoma.
Motivatiile faptelor oamenilor sunt pofta, castigul, interesul. Dreptatea este un obstacol, o aberatie, o himera. Norma este datul din coate, calcatul in picioare, furtul, ciubucul, mita, munca la negru, vorbirea vicleauna, unsa, inselatoare, sa-l fentez cu limba ca sa scutesc spatele, sau contul, sau banii de …. alte sodomisme.
„In trupul acesta gemem apasati.”
 Ne vine sa ne rugam:”Doamne, vrem in Tzoar!” dar vine Domnul si ne spune:”..nu te rog sa-i iei din lume ci sa-i feresti de cel rau.”
Condamnati sa stam aici pana la rapire!
Si sa ne chinuim sufletul.

Daca ne gandim doar la legalizata si vizibila dreptate sociala, cat este de batjocorita? Dar dreptatea lui Dumnezeu? Domnul Isus este dreptatea lui Dumnezeu…cat este de batjocorit, aruncat la gunoi si pus pe masa interesul, castigul, profitul.

Lipseste viziunea dreptatii. Curajul de trai dupa launtrul, dupa Duhul. De a fi fraierul care plateste darile, care scrie in cartea de munca cat si da in mana, care-si plateste furnizorii…etc, etc. Mi-e mila de duhul ala care Duminica se indreptateste ca numa’ el ii bun ca boscorodeste in niscaiva limbi, iar de luni pana sambata face slalom printre legi si impozite. Sau de acel duh caruia duminica ii rasuna corzile vocale in perfectiunea interpretarii partiturilor corale, iar de luni pana sambata canta manelele diavolului, falsand evanghelia pe toate gamele traiului. Asta-i melodia veacului, asta se canta pe strada, asta rasuna in vazduhul al carui domn traseaza hotarele conformismului, staulele opiniei publice, inchisorile fricii de a nu se rade de tine, coliviile lui „de ce te trezesti tu sa schimbi lucrurile..fii la fel.” Asta-i treaba mincinosului, job de gardian, de temnicer, sa-i administreze pe cei inchisi, pe cei robiti, sa imparta robia si roscovele numindu-le libertati, progrese, evolutii, dezvoltari, cultura, stiinta, etc, etc. Doar cei chemati la libertate, la libertatea Gloriei copiilor…il vad pe Isus: intelepciune, dreptate, sfintire si rascumparare. 4 parti ale viziunii. Dreptatea sub toate aspectele: indreptatire, neprihanire, onestitate, echitate. Lucrate de Duhul….nu neaparat realizate deplin, toti gresim in multe feluri, dar lipsa viziunii,  a dorintei fierbinti de fi asa, a dragostei de calea care te duce la vis sunt condamnabile. Blazarea, conformizarea, abdicarea de la viziune, frica de lume si de parerile ei, de rude, de familie, de parinti, de copii, cuscrii, socrii, gineri, nurori, etc.etc. sunt condamnabile. Duhul le condamna, poate chiar prin acest post…asta-i treaba Duhului…sa dovedeasca lumea vinovata…sa cerceteze lucrurile adanci ale lui Dumnezeu si sa le aduca la lumina. Treaba regala, cautarea.
Lipsa viziunii se numeste orbire…de orbi trebuie sa-ti fie mila…de cei care conduc pe alti orbi zicand ca ei vad, sa ti se sfasie sufletul de mila. Doar cei care vad trebuie incurajati sa li se lumineze si mai bine ochii inimii care vad dreptatea, il vad pe Isus, vad Harul, vad promisiunile. Sa nu abdice de la viziunea dreptatii. 

d.

One Response to Abdicare de la viziunea dreptatii

  1. […] capacitatea de lucru a madularelor care o compun:(”nu ne intindem peste masura”).. Viziunea noastra sa nu fie afectata de rutine, sa nu privim prin vitraliile traditiilor incercand modele expirate. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: