Masura marimii unei adunari: „lucrarea fiecarei parti”.

„II Cor 10:14 Nu ne intindem prea mult, ca si cand n-am fi ajuns pana la voi, caci, in adevar, pana la voi am ajuns in Evanghelia lui Hristos…”
Romani 12;3;”Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi, sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta pe care a impartit-o Dumnezeu fiecaruia …”
Efeseni 4:7 „Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos. ”

     Avand in vedere scopul pentru care am fost creati noi(adj.) in Hristos, ca sa slujim de Lauda Slavei Harului Sau, consider ca marimea  unei adunari nu poate sa depaseasca capacitatea de relationare a madularelor care o compun, in asa fel incat in mod cumpatat, echilibrat, proportional cu masura de credinta a fiecaruia, toti din  adunare sa-si poate aduce slujba pentru Gloria lui Dumnezeu.
    Epistolele ne dezvaluie aceasta taina, taina Adunarii, „sa fie potrivire in trup”, echilibru, armonie intre madulare, „sa nu fie dezbinare in trup”, toti sa fie ziditi, „prin ceea ce da fiecare incheietura, isi face cresterea potrivit cu lucrarea fiecarei parti in masura ei si se zideste in dragoste.” Ef. 4:16
     In tot Noul Testament nu gasim temple si catedrale, nu aveau nevoie, nici noi nu avem. Livingurile noastre sunt din pacate mult mai mari ca inimile noastre, daca i-am putea accepta deplin si larg in inima pe atatia cati ne incap in living, daca am putea spune ca avem fiecare cel putin 15 oameni cu care suntem un Duh? Ce stare! „Adunarea din casa lui…” sau chiar mai putin:”fratii care sunt impreuna cu ei…”.
     Sa nu ne intindem prea mult, sa nu ne adunam mai multi decat cati putem a ne sluji temeinic unii pe altii. 
     Mega-churchul, worshipul, marsurile, catedralele si fastul, sunt lucruri pe care bunicii nostrii le-au lepadat cu oroare. De ce sa ne condamnam nepotii la un primitivism de tip sud-american, al unei religii de fatada, fara implicare, fara pocainta, fara Hristos, fara Har. O religie plina de actiune umana, fara credinta si fara cuvant, cel mult cu filosofii inselatoare ale unor bieti maestrii care sunt disperati in gasirea de solutii pentru a atrage oamenii in temple.

    Nu observati ce val de inselatorie perfida tese diavolul prin religia inchinarii carnale? Muzica, fast, spectacol, temple si atotputernicul:…el, clericul, persoana care face tot, fara masura darului lui Hristos, dar si fara Harul masurat. Cu diploma insa.
    Sa stai o viata inselat si condus de cineva fara autoritate data din Hristos?

     De ce insist?

     Pentru ca noi avem drepturi nemaipomenite prin Duhul capatat. Am primit Duhul ca o arvuna a unei mosteniri capatate prin Testament. Garantul acestui testament „mai bun” este Domnul Vietii, nu al mortii, nu al ritualului, nu al rutinei, sa nu credem ca Domnul Vietii autorizeaza si imputerniceste pe falsificatorii a caror aparenta autoritate este data de dreptul si placerea de a folosi un loc inalt sau de obiceiul ca oamenii au nevoie de cineva la care sa-i faca plecaciuni in piete. Cel rastignit de acest fel de „inchinatori” nu va genera si nu va primi o astfel de inchinare. Niciodata.

    Am primit o Imparatie care nu poate fi clatinata, nici macar atinsa. E nevazuta, e in inimile noastre, inauntrul nostru. Fara functii si functionari, temple sau tarcovnici. „Voi sa nu numiti pe nimeni „rabi”…voi toti sunteti frati.” Asta da mostenire….intrare sloboda la Tatal…pe baza de Testament. Nimeni sa nu ne insele….avem acest drept…Duhul ni-l da…Duhul de infiere, strigam:” Tata” si ne comportam asa. Vine ziua la fiecare cand , la vremea hotarata de Tata scapam de epitropi si ingrijitori, de slujitorii vechii legi, pazitorii zilelor copilariei si incepem sa citim testamentul. Chiar daca e numai arvuna, in functie de cat de credinciosi vom fi gasiti in administrarea acestei mici parti(mici lucruri) si in inmultirea ei, vom primi restul mostenirii(adevaratele bogatii ale Harului Sau).

   Cunoaste-ti drepturile de Fiu!

2 Responses to Masura marimii unei adunari: „lucrarea fiecarei parti”.

  1. […] Masura marimii unei adunari: “lucrarea fiecarei parti”. […]

    Apreciază

  2. […] drept urmare nici Dumnezeu nu doreşte ca copiii Lui să stea într-o adunare mare, ci în multe mici. Sper ca aceste rânduri ţi-au mişcat inima să o faci să se gândească la cât de minunat ar […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: