Un Dumnezeu care se lasa vandut (2 Petru 2:3 „În lăcomia lor vor căuta ca, prin cuvântări înşelătoare, să aibă un câştig de la voi.”)

Daca a facut-o Iuda?
Ma gandeam zilele acestea la cat este de rabdator Dumnezeu? Sa ai toata puterea in cer si pe pamant si SA TE LASI VANDUT! Sa devi obiectul unei tranzactii, marfa, sa fi evaluat ?!
A luat chip de om, dar ce om?
Oamenii sunt de multe feluri: regi, administratori, bogati, invatati, profesori, ucenici, elevi, copii, robi. Putea sa-si ia un alt chip, mai de vaza, era tot om. Dar nu, a luat chipul cel mai de jos, de rob. Cata smerenie!
Ca rob putea sa fie vandut, s-a lasat vandut si a fost vandut. Si este si astazi vandut.  Pe tarabe mici sau pe tarabe mari, pe bani multi sau pe bani putini, pe 30 de arginti sau pe un blid de linte, pe un post mai bun sau pe o excursie in strainatate….Gata, tac.
Unii vand ca mici negustori, cam toti o facem pentru nimicuri, de rusine, zi de zi. Altii vand pe Domnul la scara mare, doar este scris:”in zilele din urma oamenii vor fi ….VANZATORI”.
Iar unii au ajuns sa vanda pe Dumnezeu la scara industriala, in cladiri industriale, au vanzari saptamanale de 250k, ….
Iata un astfel de supermarket…si nu este o gluma:
Vedere din spate:
dinspate
Vedere laterala:
dinlateral
Vedere din fata:
dinfata

Nu e destul atat, mai este cel putin un loc in care „predica” se transmite si este proiectata pe un ecran. Cei care mi-au povestit, se intrebau de ce nu transmite pe internet, sa vada oamenii de acasa? I-am lamurit ca mersul la „hala” e necesar pentru colecta. Erau si ei cotizanti, nu m-au contrazis. Ei mi-au zis de 250.000 pe saptamana, dar „nevoile” ar fi cam de 1,5 milioane pe luna. Da’ „sa nu judecam…!” ziceau ei. Eu zic ca lucrurile scrise si semnele implinite trebuiesc bine judecate si supuse analizei Cuvantului, testate duhovniceste si rezultatele facute cunoscute. Daca cei de la compania de apa o fac zilnic? De ce analizele apei duhovnicesti sunt interzise? Acesti pompagii la care conteaza doar debitul ….i-as concedia! Oricum produsele lor nu le cumpar! Fara analiza? Iar daca analizele se socotesc interzise…? Judecati voi!
Mai cititi si: Scheletul mamonic al religiei industriale
Daca v-am suparat, iertati-ma!
Daca gresesc, luminati-ma!
Eu am scris de dragul vostru!

9 Responses to Un Dumnezeu care se lasa vandut (2 Petru 2:3 „În lăcomia lor vor căuta ca, prin cuvântări înşelătoare, să aibă un câştig de la voi.”)

 1. 13 spune:

  ce legatura au toate astea cu Iuda?

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Foarte mare! Si Iuda L-a vandut pe Domnul Isus, si Domnul Isus S-a lasat vandut. Tot la fel se lasa si astazi vandut de cei care sunt salarizati pentru ceea ce vorbesc. Si Iuda si preotii care l-au platit au crezut ca fac o afacere onesta inaintea lui Dumnezeu, rezolvau o chestiune spre binele poporului. E o taina aici, taina faradelegii.

   Apreciază

 2. calator spune:

  Eu totusi nu cred ca il vand pe Isus Domnul , cel pe care l-a vandut Iuda. Pe Acela nu-L cunosc. Ce cunosc, predica si vand ei gasim scris in 2Corinteni 11: 4.

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dumneata zici de apostoli mincinoși. Așa este ai dreptate, dar nu numai aceștia sunt, iată de exemplu:

   ” Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă şi din duh de ceartă; dar alţii, din bunăvoinţă. Aceştia din urmă lucrează din dragoste, ca unii care ştiu că eu sunt însărcinat cu apărarea Evangheliei; cei dintâi, din duh de ceartă vestesc pe Hristos nu cu gând curat, ci ca să mai adauge un necaz la lanţurile mele. Ce ne pasă? Oricum, fie de ochii lumii, fie din toată inima, Hristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta şi mă voi bucura.”
   Acest ”Ce ne pasă?” spune multe despre faptul că Dumnezeu se lasă vândut și azi. El are puterea ca prin Cuvântul Lui, chiar vestit de minți înșelate să aducă la viață și să-și apropie de El ascultători mânați de alte interese. E puterea Cuvântului.
   Să nu mă întrebați ce se va întâmpla cu acești vestitori pe bani, sau din pizmă, sau din duh de ceartă sau de ochii lumii. S-a bucurat apostolul mă bucur și eu. ”Ce va fi cu ei?” Nu sunt nici calificat, nici înțelept să vă pot răspunde. Poate nu e nici timpul.

   Har!

   Apreciază

 3. calator spune:

  „…un alt Isus pe care noi nu l-am propovaduit sau daca este vorba sa primiti un alt duh pe care nu l-ati primit sau o alta Evanghelie…”
  Aveti dreptate in ceea ce ati scris.Cred ca nu am reusit sa ma fac inteles, imi cer scuze.
  Cei ce predicau pe Hristos din invidie sau din duh de cearta, ca si cei ce-L predicau din bunavointa,erau frati(Filipeni 1:14,15) nu predicau un hristos fals, nici un alt Isus.Cred ca acel ”Ce ne pasă? este cu referire la Hristos Isus predicat de insusi Pavel Eu asa inteleg din Cuvant. Oare gresesc?
  „Mercenarii” de azi au o „alta evanghelie”, au primit „un alt duh”, predica „alt Isus” decat apostolii. Intocmai ca apostolii aceia „nespus de alesi.”
  Nu este de mirare ca invatatura lor nu este”intocmai” ca cea a apostolilor.(1 Corinteni 11: 1, 2)
  Har si pace!

  Apreciază

 4. vesteabună spune:

  Ai grijă că este un dulău la O. dresat să latre imediat ce pui virgulă între subiect și predicat. Talpa iadului ești, căpetenie a păcătoșilor, îți face o postare imediat care începe cu ”Bă pocăiților…”. Dar sper să fii izbăvit de fiare….
  Deci, ”cei ce-L predicau pe Cristos din invidie (fără virgulă) erau frați” spui dumneata. Eu zic că nu știm, mai degrabă putem crede că erau iudei scandalizați (scandalon=pricină de poticnire), iar acest scandal al crucii apostolul îl consideră spre Slava lui Dumnezeu. Chiar dacă e un mediu de ocară, de tărăboi mediatic, cum s-ar zice azi. Să fii pe prima pagină a tabloidelor…
  Iată cum descrie Wurmbrand o astfel de situație de scandal:
  ”La un semnal, asupra căruia fuseseră înţeleşi, au izbucnit strigăte, fluierături şi o hărmălaie generală, amintindu-ne de pasajul din Biblie care-i descrie pe acuzatorii lui Ştefan. Atunci când au auzit mărturia acestuia, „scrâşneau din dinţi împotriva lui” (F.A. 7.54). Hărmălaia era cumplită. Un grup de evrei au înaintat să mă lovească. Dar soţia mea, anticipând ce urma să se întâmple, a organizat o falangă solidă în faţa amvonului. Ei n-au putut ajunge la mine. Pastorul Solheim mi-a şoptit încântat: ” — Este bine că s-a întâmplat așa, pentru că în­seamnă că i-a mişcat Cuvântul lui Dumnexeu. Ar fi fost mai rău dacă audienţa rămânea indiferentă.”
  sursa: https://vesteabuna.wordpress.com/2011/08/14/%E2%80%9Dharmalaia-era-cumplita-%E2%80%9D-evanghelizarea-evreilor-1946-marturia-lui-wurmbrand/
  Deci este bine să fie scandal.

  Apreciază

 5. calator spune:

  Multumesc pentru trimitere si pentru atentionare.Imi cer iertare fata de dumneavoastra pentru acea eroare. Nu sunt decat un necarturar de rand care incerca sa comunice in scris un gand.
  Pentru dulaul de la Oradea as putea pe viitor daca va mai vrea Donmul sa scriu sa o fac cu litere mari, fara pauza intre cuvinte si fara semne de punctuatie. N-as fi original in aceasta.
  Iertare ca v-am rapit prea mult timp, multumesc inca odata.
  Pace!

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Ce-i cu atitudinea asta de ”săru-mâna părinte”? Om sunt și eu, păcătos și ”greșelnic”, cer iertare de la dumneavoastră dacă vă reamintesc. 🙂
   Iar cu ham-ham-ul, una bucată sănătoasă și fără rabie e bună la casa omului(RE), dacă mănâncă și face gunoi puțin(de potaie zic). Mă cam feresc să o întind cu umorul, am un frate, Feinstein îl chema, care prin anii 30 îi cam lua la zeflemea pe naționaliștii legionari în revista lui ”Prietenul”. Au ajuns băieții la putere pentru scurtă vreme și l-au executat la propriu în Trenul foamei. Dar mai un frate, Pavel care nu e exclus ca pentru afirmațiile lui de genul ”câinii aceia” sau ”schilodească-se odată” să i se fi pregătit un dosar de care nici CNSAS-ului de azi să nu-i fie rușine. Dosarul s-a încheiat prin condamnare la moarte. De la Abel încoace asta ne e soarta, e important să murim cu bucurie în suflet, mai bine decât să trăim cu frică.

   Apreciază

   • calator spune:

    Aveti dreptate. Si eu voiam sa va scriu ca „arimetica” asta e cam grea , dar nu am vrut sa credeti ca va iau in zeflemea. Pentru ca trebuie sa recunosc ca am printre multe altele si cusurul acesta. Mai amintesc incapatanarea… Na ca m-am marturisit. Dar nu ca la un popa.”
    Sa traiti vesnic!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: