De ce atata risipa? – o explicatie la postarea intregii carti: Cantarile Betaniei.

Scrisoare de recomandatie
2 Cor 3:1

In revista „Betania” (nr 12, 1937) am dat cateva lamuriri asupra ratiunii de-a fi publicate aceste cantari.
Ar trebui un intreg program manifest ( ca al lui V. Hugo) ca sa indrept privirile asupra unor fagasuri doar pornite aici. Cu toata truda noastra imensa, am renuntat la o multime de proecte nerealizate, nu numai din lipsuri banesti. (Prov 25:11)
Cei intelegatori vor aprecia lucrarea de fata ca savarsita cu incalculabile jertfe….totusi, ce departe de ce-am dorit sa fie! (2 Kr 2, 5-9 Iov 11, 6;38,33 Ecl 9,10;12,11 Ir 48,10…) Cele vreo 500 de trimiteri la Sf Scriptura si atatea notite fac unele cantece sa fie si pentru invatatura destul de concentrata Ps 47,7; 49, 4-52…1 Co 14,15
Coperta simbolizeaza mai bine ceea ce incerc sa recomand aici. Motivul decorativ national e ca reflex al fulgilor de zapada printre cari pluteste titlul acelui cuib de intimitate unde se retragea MAESTRUL „Casei cantecilor” caci asa se traduce cuvantul Betania.
Bijuteriile neintrecute imprastiate din „comorile zapezii” (Iov 38,22) de o maestrie si varietate cum numai arta naturii le poate izvodi, sunt de comparat cu orice se aseamana cu „parfumul de mare pret” turnat in Betania.
Si despre acestea pot unii sa spuna:”La ce bun atata risipa?” La suflarea ta prea apropiata se transforma repede in apa noastra cea de toate zilele. Poti sa le calci in picioare, poti sa te scuturi de ele, fara sa le banuiesti finetea, totusi nu-s trimise in zadar. Sunt o invitatie a Cerului. te fac sa doresti sa fii si tu Acolo de unde aceste „iluzii” instelate fulguesc spre noi cu solia ca exista o lume ideala.
Vs. V. Moisescu, 1938 Mai 28

4 Responses to De ce atata risipa? – o explicatie la postarea intregii carti: Cantarile Betaniei.

 1. elisa spune:

  Minunat fratele Moisescu ce caldura aparte,daca se poate numi asa…extraordinar de aproape de Cer..
  Doamne rogu-te nu ne lasa in lumea asta rece, fara Tine!Tu dai asa o mireasma ca fratelui Moisescu..mireasma care merge pana la cei”morti”,care vad risipa-n dragoste ca un surplus de „te miri ce”????

  Nu pot citi tot ce s-a dat pe paginile acestor cantari,chiar cantarile ,mi-ar fi drag sa le am..o carte veche,pe care se gasesc lacrimi de dragoste fierbinte,un dor de CER,o mireasma de la viata spre viata!

  In curand,cu ceea ce canta azi tinerii,vom ajunge la ‘epoca glaciala”
  NUmai ca in Cer acesti bieti tineri nu vor fi obligati sa intre,pentru ca daca aici se plictisesc cu cantarile Domnului….
  acolo ,in mod sigur se canta cu caldura,cu dragoste,din dragoste pentru Domnul Isus!

  Pastrati cu sfintenie aceste bogatii neasemuite!

  Nu pot cere o carte cu aceste cantari,dar mi-ar fi drag sa ma duc acolo unde cineva o are,sa o rasfoiesc, sa o rumeg,sa cant(desi nu prea sunt maestra)si sa simt duhul fratilor ,care au cantat din ea.

  Apreciază

 2. elisa spune:

  Am cumparat cartea prin posta,de unde pot avea melodiile acestor cantari minunate?nu le-am prea intalnit,mi-ar fi drag sa le ascult si apoi sa le cant.

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Luati melodiile de la mine de pe blog. Se pot lista pagina cu pagina, iar pentru un priceput cat de cat la muzica e floare la ureche sa le acompanieze. Spor.
   Si Har!

   Apreciază

 3. elisa spune:

  Multumesc..la fel in toate!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: