Evanghelia lui Satan

Aceasta postare este un copy/paste dupa un comentariu al lui V. de aici .

     Evanghelia lui Satan nu este un sistem de principii revolutionare si nici un program al anarhiei. Nu promoveaza conflictele si razboaiele, ci scopul ei este pacea si unitatea. Nu cauta sa învrajbeasca pe mama împotriva fiicei ei si nici pe tata împotriva fiului sau, ci încurajeaza un spirit de fraternitate în care întreaga rasa umana este privita ca o mare familie. Nu cauta sa târasca în jos omul firesc, ci sa-l îmbunatateasca si sa-l ridice. Promoveaza educarea, cultivarea si apeleaza la „ce este mai bun în noi.” Doreste sa faca din aceasta lume un habitat asa de confortabil si placut, încât sa nu fie simtite nici absenta lui Cristos si nici nevoia de Dumnezeu. Încearca sa-l preocupe pe om asa de mult cu lumea aceasta astfel încât el sa nu mai aibe nici timp, nici înclinatie pentru lumea care va veni. Promoveaza principiile sacrificiului de sine,
caritatii si bunavointei, ne învata sa traim pentru binele altora si sa aratam bunatate tuturor. Apeleaza mult la mintea fireasca si este populara în rândul maselor fiindca ignora grava realitate ca prin natura lui, omul este o fiinta cazuta, înstrainat de viata care vine de la Dumnezeu, mort în greseli, în pacate si având ca singura nadejde nasterea din nou.
În contrast cu Evanghelia lui Cristos, cea a lui Satan îi învata pe oameni mântuirea prin fapte. Sugereaza în mod repetat justificarea înaintea lui Dumnezeu pe baza meritelor umane. Fraza sa sacra este:

„Fii bun si fa binele,”

nerecunoscând faptul ca în fire nu locuieste nici un lucru bun. Predica mântuirea pe baza caracterului, inversând ordinea Cuvântului lui Dumnezeu – caracterul este o roada a mântuirii.

Ps.
Parerea mea:E atat de simplu;Fii Drept credincios in Domnul si esti salvat.Uita de orice doctrina si stai smerit in fata lui Dumnezeu.Nu te
salveaza nici ortodoxia,nici baptismul,nici adventismul,ci Dumnezeul tau adevarat prin Fiul Sau Hristos care este CALEA ADEVARUL SI VIATA. Cuvantul e totul!
Caci prea bine zicea apostolul nostru Pavel in Efeseni 4 de la 5 la 15

3 Responses to Evanghelia lui Satan

 1. vesteabuna spune:

  Am gasit locul de unde a citat Vali:

  De aici:
  http://predici.resursecrestine.ro/predici-EVANGHELIA-LUI-SATAN-377.htm

  Este un mesaj de Arthur W. Pink.

  Apreciază

 2. elisa spune:

  Notiunile pot fi intelese in asa fel,incat sa schimbe sensul adevarat.Cine nu ar spune ca e bine daca faci binele,ca esti bun,deci totul e in regula.
  Asa te linistesti,si asta este invatatura actuala pe care au primit-o cei mai multi;ii aud pe multi ca spun asta.
  Asa uita de Hristos,uita ca binele nostru e ca o haina murdara,se multumesc cu aceasta,dar viata lor vesnica ?
  Domnul sa aiba mila de cei care se multumesc doar cu atat si nu cauta adevarul,sa trezeasca in ei dorinta curata dupa adevar.

  Apreciază

 3. gina spune:

  chiar atit de mirsav? Dumnezeu sa ne apere.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: